« Tornar

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Govern atorguen el Premi Nacional de Recerca 2012 a Carles Simó per la projecció socioeconòmica de la recerca en matemàtiques

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Govern atorguen el Premi Nacional de Recerca 2012 a Carles Simó per la projecció socioeconòmica de la recerca en matemàtiques

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Govern concedeixen el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove al bioquímic Ben Lehner, professor d'investigació ICREA al Centre de Regulació Genòmica, el Premi Nacional de Recerca en Comunicació a La Vanguardia, el Premi Nacional de Recerca en Mecenatge Científic a Pere Balsells, i el Premi Nacional de Recerca al Partenariat públic-privat a l’empresa Henkel-ICIQ-UAB.

Barcelona, 5 de novembre de 2012

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Govern de la Generalitat han guardonat Carles Simó amb el Premi Nacional de Recerca 2012. Simó és catedràtic de Matemàtica Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB) i enginyer industrial per la ETSEIB. S’ha distingit per reforçar l’aplicació dels avenços de les matemàtiques en àmbits d’alt impacte socioeconòmic com ara el disseny de missions espacials o la mecànica celest (l’estudi dels moviments dels astres pels efectes gravitatoris d’altres cossos celestes).
 
El Premi Nacional de Recerca reconeix l’investigador que hagi contribuït recentment i de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El premi té una dotació econòmica de 40.000 euros.
 
Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat en la categoria de Talent Jove el biòleg Ben Lehner, professor d’investigació ICREA al Centre de Regulació Genòmica (CRG). Aquest premi té una dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.
 
Finalment l’empresari català resident als EUA, Pere Balsells, promotor de diferents programes de beques en enginyeries, ha estat guardonat en la categoria de Mecenatge Científic; Henkel, l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en la de Partenariat públic-privat; i La Vanguardia, en la de Comunicació Científica. Els tres darrers guardons no tenen dotació econòmica.
 
Els Premis Nacionals de Recerca fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. El jurat ha estat format pel secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el president de la Fundació Parc Taulí, Ramon Pascual, l’investigador i ex director del Centre de Regulació Genòmica (CRG), Miguel Beato; el director general de la Corporació Sanitària Clínic, Joan Rodés; el catedràtic d’Economia de la UAB, Salvador Barberà; el director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, Jordi Isern; i el catedràtic del Departament d’Història Contemporània de la UAB, Albert Balcells. El secretari ha estat el director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Enric Claverol.

Perfil guardonats Premis Nacionals de Recerca 2012

Entitats relacionades amb FCRi