« Tornar

Prop de 1.000 visitants van participar a la I Jornada de Portes Obertes del Sincrotró ALBA

Prop de 1.000 visitants van participar a la I Jornada de Portes Obertes del Sincrotró ALBA

El proppassat 15 de desembre, el Sincrotró ALBA va aprofundir la seva línia de divulgació científica obrint les seves portes a la ciutadania en la primera jornada d’aquest tipus de la seva història. Tècnics i científics de la instal·lació van explicar als prop de 1.000 visitants el funcionament, usos i aplicacions de l’equipament científic.

Cerdanyola del Vallès, 20 de desembre de 2012

El Sincrotró ALBA, conscient del seu singular interès per a amplis sectors socials com a gran infraestructura de recerca, ha apostat per intensificar les seves accions de divulgació científica adreçades a tots els públics. El proppassat dissabte 15 de desembre, la Font de Llum de Sincrotró ALBA, situada a Cerdanyola del Vallès, va rebre prop de 1.000 visitants en la seva primera Jornada de Portes Obertes, on la instal·lació es va poder visitar de 10 a 18 hores.

Una tercera part dels membres de la instal·lació va participar voluntàriament en la jornada atenent els visitants. Els voluntaris, repartits al llarg d’un circuit que el públic anava seguint, van explicar què és, com funciona i per a què serveix aquest gran equipament científic, responent a les preguntes del públic assistent. Els visitants van poder veure els acceleradors i les línies experimentals del Sincrotró. També van accedir a una mostra de panells i audiovisuals, preparats pel personal d’ALBA, per tal d’il·lustrar els diferents aspectes tècnics i científics de la instal·lació.

La jornada, adreçada al públic en general, exigia una reserva prèvia d’hora gratuïta a la pàgina web del Sincrotró (www.cells.es). Les places es van esgotar els primers dies de divulgació de la iniciativa. Per aquest motiu, les inscripcions van haver de tancar-se tres setmanes abans de la data prevista. L’èxit ha estat un estímul important per a l’entitat, que preveu organitzar una nova jornada d’aquest tipus el 2013, en coincidència amb la Setmana de la Ciència a Catalunya (durant el mes de novembre).

Des de la seva inauguració el 2010, el Sincrotró ALBA ha rebut centenars de visites de grups culturals i educatius que, durant els dies en què la instal·lació no està en funcionament per a fer tasques de manteniment, poden accedir al recinte, on gaudeixen de visites guiades pels científics i tecnòlegs de l’equip d’ALBA. Tot i que l’any 2011 es van rebre més de 2.000 visitants, mai fins ara no s’havia destinat tota una jornada completa per atendre a la ciutadania en general amb aquest grau d’intensitat.

Per a més informació: tel. 93 592 43 00; openday@cells.es

 

Entitats relacionades amb FCRi