« Tornar

Els investigadors aconsellen sobre la carrera científica en el nou Programa mentoring de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Els investigadors aconsellen sobre la carrera científica en el nou Programa mentoring de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

La jornada “De professió investigador(a): Consells per guiar la teva carrera científica”, celebrada el 19 de desembre, va obrir les activitats del nou Programa Mentoring de la carrera científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. 

Barcelona, 21 de desembre de 2012

La jornada “De professió investigador(a): Consells per guiar la teva carrera científica”, celebrada el 19 de desembre, va obrir les activitats del nou Programa de mentoring de la carrera científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. L’FCRi vol recolzar els investigadors amb un programa d’acompanyament de joves científics per part de científics sèniors en un format proper, que permeti conèixer tots els detalls pràctics i les decisions importants en la carrera científica.

Jordi Galí, director del CREI, catedràtic de la UPF, research professor de la Barcelona GSE i Premi Nacional de Recerca 2011; Virginia Nunes, cap del Grup de Genètica Molecular Humana a l’IDIBELL; Roger Guimerà, professor d’investigació ICREA al Departament d’Enginyeria Química de la URV, i Anna Sánchez, investigadora del Grup de Recerca Consolidat en Geociències (UB), van donar a conèixer a un públic integrat majoritàriament per joves investigadors les seves experiències pràctiques i particulars visons de les seves carreres.

Els quatre protagonistes van oferir, durant més de dues hores culminades per un ampli debat, visions pràctiques de la carrera científica en les seves fases decisives d’utilitat per al desenvolupament professional. S'hi van analitzar, entre d’altres, capítols crucials de la carrera investigadora com ara la realització del doctorat; com escollir grup de recerca; les estades a l’estranger; què, on, com i quan publicar; i aspectes de l’etapa postdoctoral.

Entrevistes a Jordi Galí (CREI, UPF, Barcelona GSE) i Roger Guimerà (ICREA, URV) i crònica de la jornada disponibles a Fundació Recerca Actualitat n.2 (desembre 2012).

Entitats relacionades amb FCRi