« Tornar

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i ESADE s’alien per impulsar la interacció públic-privada en l’àmbit de la recerca

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i ESADE s’alien per impulsar la interacció públic-privada en l’àmbit de la recerca

Elaboraran un programa per promoure la transferència del coneixement de l’àmbit de la recerca al món empresarial i per impulsar línies de foment per a la  col·laboració públic-privada que contribueixin a recolzar la recerca a Catalunya.

Barcelona, 22 de gener de 2013

El president de la  Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), Antoni Esteve, i la directora General d’ESADE, Eugènia Bieto, han signat un conveni per tal de col·laborar en trobar models d’interacció públic-privada en l’àmbit de la recerca i en avançar per portar-los a la pràctica.

Mitjançant aquest conveni l'FCRi s’incorpora al programa PARTNERS, de l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE, amb la voluntat de cooperar tant en la vessant acadèmica com en l’impuls de línies de foment de fórmules de col·laboració públic-privada, que contribueixin a recolzar les necessitats de la recerca a Catalunya.

En aquest sentit, ESADE i l'FCRi desenvoluparan un programa per tal d’aprofundir en el coneixement dels models més idonis de col·laboració públic-privada en l’àmbit de la recerca i la innovació. Així mateix, promouran la transferència del coneixement des del sectors de recerca al món empresarial i avançaran en la seva implementació.

Aquest programa tindrà com a marc les següents línies:
1.    Desenvolupament conjunt d’estudis sobre iniciatives de la col·laboració públic-privada d’interès en el sector de la recerca i la innovació.
2.    Difusió conjunta del coneixement adquirit sobre aquest àmbit.
3.    Disseny d’un projecte de foment de la col·laboració públic-privada en matèria de recerca i transferència de coneixement a Catalunya, i seguiment de la seva implementació.


Sobre l’FCRi

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), entitat de caràcter privat fundada el 1986, desenvolupa un paper d’interfície entre el sector públic de la recerca i el sector privat, productiu i empresarial. Per portar-lo a terme, treballa en diferents àmbits com ara disposar del millor talent científic des de l’escola, promocionar una àmplia base d’empreses catalanes innovadores i internacionals, mobilitzar fons privats per a l’R+D i valoritzar els resultats de la recerca.
    
Sobre PARTNERS

El Programa PARTNERS és una iniciativa dedicada a la investigació, desenvolupament i difusió de coneixement en matèria de cooperació públic-privada, amb la participació d’institucions públiques i privades. És una iniciativa de l’Institut de Governança i Direcció Pública (IGDP), organisme d’ESADE especialitzat en gestió pública que impulsa el Programa Partners.


Entitats relacionades amb FCRi