« Tornar

Oberta la tercera edició del concurs de vídeos d’experiments científics X(p)rimenta

Oberta la tercera edició del concurs de vídeos d’experiments científics X(p)rimenta

Adreçat a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, el concurs proposa filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.

Barcelona, 29 de gener de 2013

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i l’Associació Catalana de Comunicació Científica han convocat la tercera edició del concurs X(p)rimenta, patrocinada pels Vilars Rurals (Grup SERHS). Adreçat a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, el concurs proposa filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. El 2012, un total de 132 vídeos van participar a X(p)rimenta.

Els vídeos han de tenir una durada curta, de 3 minuts com a màxim. Cada escola, i cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos. Es concediran quatre premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, batxillerat i cicles formatius).

Els premis consisteixen en:

- Professorat: vals per a una estada de cap de setmana a un Vilar Rural (a triar entre Arnes, Cardona i Sant Hilari Sacalm) per a dues persones.

- Alumnat: entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.

- Escoles: s’estableixen dos premis en metàl·lic de 200 euros cadascun per adquirir material escolar: 1) a l’escola que, sense haver guanyat cap dels premis convocats, hagi promogut la màxima participació dels seus alumnes en les diferents etapes educatives, i 2) a l’escola que hagi presentat el vídeo que, a criteri del jurat, presenti una gran originalitat, una idea o concepte de gran dificultat (dins del nivell educatiu).

A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de Mencions a d’altres vídeos meritoris. Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions es trobaran disponibles al portal de l’FCRi Recerca en Acció, per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d'experiments del portal. Els premis es lliuraran en un acte que tindrà lloc el mes de juny al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Com participar-hi? 

1. Llegiu-ne les bases.

2. Empleneu el formulari d’inscripció i trameteu-lo al següent e-mail abans del dia 31 de març del 2013: xprimenta@fundaciorecerca.cat

3 - Cal que lliureu el vídeo abans del dia 30 d’abril de 2013, tal com s'explica a les bases.

X(p)rimenta 2013 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Fundació ‘la Caixa’, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el  Museu  de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i  Physics.

Entitats relacionades amb FCRi