« Tornar

L’EspaiCiència torna al Saló de l’Ensenyament per mostrar la part lúdica de la recerca i fomentar vocacions científiques

L’EspaiCiència torna al Saló de l’Ensenyament per mostrar la part lúdica de la recerca i fomentar vocacions científiques

Es tracta d'una iniciativa organitzada des de fa 5 anys dins el certamen per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb col·laboració de Fira de Barcelona.

Barcelona, 11 de febrer de 2013

Pot ser divertida la ciència? Els 70.000 joves de 15 a 18 anys, que visiten cada any el Saló de l'Ensenyament, podran trobar la resposta a aquesta qüestió i viure la ciència en directe mitjançant activitats divulgatives i experiments científics de caire lúdic i interactiu a l'EspaiCiència, una iniciativa organitzada des de fa 5 anys dins el certamen per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) en col·laboració de amb Fira de Barcelona.

Amb l'objectiu d'atraure els joves vers la ciència i fomentar les vocacions científiques, l'EspaiCiència integra estands d’universitats, centres de recerca i d'altres institucions catalanes vinculades a la ciència, que oferiran un programa continu d'activitats tots els dies del Saló de l'Ensenyament, del 13 al 17 de març.

L'EspaiCiència mostrarà l'activitat científica i la innovació tecnològica que es porta a terme a Catalunya d'una manera pràctica, atractiva i molt propera al jovent. Aquest espai es planteja com una eina per als joves estudiants d'ESO i Batxillerat que han de decidir el seu futur professional per tal que puguin tenir un primer contacte pràctic amb el món de la ciència i la tecnologia que els motivi per encaminar el seu futur professional cap una carrera científica.

A l’hora d’animar la participació, s’oferirà de nou el “Passaport Científic”, un petit carnet que segellen els diferents expositors als visitants i, un cop completat, recorreguts tots els estands, i lliurat a l’estand de l’FCRi, permet obtenir un petit obsequi. També es podrà concursar en directe al joc interactiu RYM (Research Your Mind), de format pregunta-resposta disponible per a dispositius mòbils i navegadors web (www.rym.cat) i impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’FCRi. El joc RYM permet jugar i esbrinar el nivell de coneixements bàsics sobre diferents àmbits de la ciència.

Entitats relacionades amb FCRi