« Tornar

L’EspaiCiència torna al Saló de l’Ensenyament per mostrar la part lúdica de la recerca i fomentar vocacions científiques

L’EspaiCiència torna al Saló de l’Ensenyament per mostrar la part lúdica de la recerca i fomentar vocacions científiques

Organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), l’EspaiCiència exposa les investigacions de 12 universitats i entitats vinculades a la recerca mitjançant experiments i activitats d’animació científica.

Barcelona, 13 de març de 2013

Un total de 12 universitats i entitats catalanes vinculades al món de la recerca ofereixen un programa continu d’experiments i activitats lúdiques de contingut científic per als joves tots els dies del Saló de l'Ensenyament, del 13 al 17 de març a l’EspaiCiència (www.fundaciorecerca.cat/espaiciencia.asp). Organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) en col·laboració amb Fira de Barcelona, l’EspaiCiència té com a objectiu atraure els joves vers la ciència i fomentar les vocacions científiques.

L'EspaiCiència mostra l'activitat científica i la innovació tecnològica que es porta a terme a Catalunya d'una manera pràctica, atractiva i molt propera al jovent. Aquest espai es planteja com una eina per als joves estudiants d'ESO i Batxillerat que han de decidir el seu futur professional per tal que puguin tenir un primer contacte pràctic amb el món de la ciència i la tecnologia que els motivi per encaminar el seu futur professional cap una carrera científica.

Enguany es compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Vic (UVic), els centres Tecnatox i EMAS de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), l’Institut Cartogràfic de Catalunya, la Fundació CIM, la Facultat d’Informàtica i l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels -ambdues de la Universitat Politècnica de Catalunya-, la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB) conjuntament amb l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera-CSIC, l’Escola Superior de Disseny (ESDi), i la pròpia FCRi.

A l’hora d’animar la participació, s’ofereix de nou el “Passaport Científic”, un petit carnet que segellen els diferents expositors als visitants i, un cop completat amb un mínim de cinc activitats dels diferents estands, i lliurat a l’estand de l’FCRi, permet obtenir un petit obsequi i participar en el sorteig d’un iPod Shuffle. En l’àmbit de l’animació científica es compta també amb la participació de l’equip del divulgador científic Dani Jiménez, amb l’espectacle Fenòmens elèctrics gens corrents (dimecres 13, dijous 14 i divendres 15 de març en sessions de matí, d’11.00 h a 12.30 h).

Igualment, l’EspaiCiència ofereix l’oportunitat de concursar en directe al joc interactiu RYM (Research Your Mind), de format pregunta-resposta disponible per a dispositius mòbils i navegadors web (www.rym.cat) i impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’FCRi. El joc RYM permet jugar i esbrinar el nivell de coneixements bàsics sobre diferents àmbits de la ciència. L’EspaiCiència acollirà partides presencials del RYM de dimecres 13 de març a dissabte 16 de març en sessions de matí i tardes.

Entitats relacionades amb FCRi