« Tornar

Recerca en Acció torna a recollir les principals novetats editorials sobre ciència per regalar el proper Sant Jordi

Recerca en Acció torna a recollir les principals novetats editorials sobre ciència per regalar el proper Sant Jordi

Per quart any consecutiu, Recerca en Acció, portal de divulgació científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), ha recopilat algunes novetats editorials sobre ciència que poden constituir un bon regal per festejar el proper Sant Jordi.

Barcelona 15 d'abril de 2013

Per quart any consecutiu, Recerca en Acció, portal de divulgació científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), ha recollit algunes novetats editorials sobre ciència que poden constituir un bon regal per festejar el proper Sant Jordi. Totes les novetats, que poden satisfer un ampli ventall de preferències, són consultables a  la secció de Llibres (http://bit.ly/aN8aK2) del portal.

Enguany es destaquen, d’una banda, diversos llibres de divulgació científica sobre temàtiques tan variades com l’astronomia (100 qüestions d’astronomia, Jordi Alay, Cossetània), el càncer (Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por, Salvador Macip, Ara llibres), les bases biològiques de les conductes religioses (Devots i descreguts, Adolf Tobeña, IEC), el sexe (Per a què serveix el sexe?, Eduard Martorell i David Bueno, Publicacions de la UB) i fins i tot la gastronomia i la ciència (Per què alguns pebrots piquen i altres no?, Dani Jimenez i Ada Parellada, Ara Llibres), entre d'altres.

També s’hi inclouen algunes obres científiques, com la del filòsof Paul Thagard sobre el cervell i el sentit de la vida, o el clàssic de Ramon Margalef, La nostra biosfera, traduït ara per primer cop en català des de l’anglès en què es va editar originalment (Our biosphere”  1997), una obra que es considera la síntesi del pensament de l'ecòleg català. Igualment, es recomana l’obra col·lectiva Ciència i Universitat a Catalunya. Projecció de futur (editada per la Universitat de Barcelona), que analitza el futur de la recerca en l’horitzó de la sobirania de Catalunya.

Entitats relacionades amb FCRi