« Tornar

Constituït el Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia

Constituït el Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia

Creat el 2008 i pioner a l’Estat, es tracta d’un òrgan integrat per parlamentaris i experts que té per finalitat coordinar la informació i assessorar la cambra amb relació a aquesta matèria.

Barcelona, 15 d'abril de 2013

Núria de Gispert ha presidit aquesta tarda la sessió constitutiva del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (Capcit) d’aquesta legislatura. Creat el 2008 i pioner a l’Estat, es tracta d’un òrgan integrat per parlamentaris i experts que té per finalitat coordinar la informació i assessorar la cambra amb relació a aquesta matèria.

La presidenta, que ha obert la sessió i s’ha compromès a “donar a conèixer la tasca del consell”, presideix l’òrgan, que aquesta legislatura està integrat també per la vicepresidenta primera, Anna Simó; el secretari primer, Miquel Iceta; els diputats Mireia Canals (CiU), Marta Vilalta (ERC), Marina Geli (PSC), Pedro Chumillas (PPC), Marta Ribas (ICV-EUiA), Inés Arrimadas (C’s) i David Fernàndez (CUP); els rectors de les universitats Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho, de Lleida, Roberto Fernández Díaz, i Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, a proposta de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques; Ricard Guerrero, Joandomènec Ros i David Serrat, de l’Institut d’Estudis Catalans; Enric Claverol i Laura Rubio, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i Tomàs Molina, del Consell Català de la Comunicació Científica.

Aquesta primera reunió ha servit també per aprovar el pla de treball de l’òrgan i  presentar l’informe de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació ‘Neuromodelació i neuroelectrònica: oportunitats i reptes per al sistema de salut i la indústria catalans’.

Aquesta serà la primera legislatura que el Capcit publicarà periòdicament un butlletí, que recollirà l’activitat de l’òrgan i es podrà consultar al web del Parlament.

El Capcit té per objectiu millorar el coneixement científic i tècnic de la cambra, promoure la cooperació de la institució amb les entitats del sector i afavorir la coresponsabilització pel que fa a les polítiques públiques relatives a la ciència i la tecnologia. El Parlament és l’única cambra de l’Estat espanyol que té un òrgan d’aquestes característiques.


Entitats relacionades amb FCRi