« Tornar

El Govern reconeix l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors científics amb la convocatòria dels Premis Nacionals de Recerca 2013

El Govern reconeix l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors científics amb la convocatòria dels Premis Nacionals de Recerca 2013

Els Premis Nacionals de Recerca 2013 tenen 5 categories: Recerca (que arriba a la seva 23a edició), Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, i Partenariat Públic – Privat en R+I. El termini de presentació de candidatures per les seves dues modalitats obertes (Recerca i Talent Jove) finalitza el proper 27 de setembre.

Barcelona, 3 de juny de 2013

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, ha convocat els Premis Nacionals de Recerca, corresponents a 2013. Els Premis reconeixen i reflecteixen, sota uns mateixos guardons, les diverses facetes tant de l’activitat investigadora com de les iniciatives de comunicació i divulgació científica, de mecenatge científic i de cooperació públicoprivada en projectes d’R+I a Catalunya. Alhora, volen fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat catalana l’activitat científica dels investigadors/res vinculats al nostre país.
 
Els guardons compten amb 5 categories: Recerca, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, i Partenariat Públic – Privat en R+I. La primera categoria, el Premi Nacional de Recerca, guardona l’investigador/a del sistema català de recerca que hagi contribuït de forma recent i de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El Premi consisteix en una figura de l’escultor Jordi Serra i la quantitat de 40.000 euros.
 
La segona categoria, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, vol estimular i reconèixer l’esforç dels joves investigadors/es que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. El premi consisteix en una figura de l’escultor Jordi Serra i la quantitat de 10.000 euros.
 
El Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva banda, reconeix la millor iniciativa de comunicació i divulgació científica de Catalunya durant l’any 2013 en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de radio i televisió, webs, exposicions, festivals, etc.). La quarta categoria, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, és un reconeixement institucional a les persones, empreses o d’altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per promoure o recolzar un projecte científic a Catalunya.
 
La cinquena categoria, el Premi Nacional al Partenariat Públic-Privat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat públic-privat en recerca i en l’àmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats d’R+I a Catalunya. Els tres últims guardons (Comunicació Científica; Mecenatge Científic; i  Partenariat Públic-Privat en R+I) no disposen de dotació econòmica i consisteixen en una figura del mateix autor.
 
Segons les bases dels Premis, les universitats (òrgans de govern, facultats, escoles, departaments), els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, i, en general, tots els agents del Sistema Català de Recerca, poden presentar candidatures a les seves categories obertes 1 (Premi Nacional de Recerca) i 2 (Premi Nacional de Recerca al Talent Jove).
 
La presentació de candidatures cal realitzar-la mitjançant el web www.fundaciorecerca.cat/premi, al qual figura tota la informació necessària i les bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les dues modalitats obertes. El termini de presentació de candidatures finalitza el proper 27 de setembre.


Entitats relacionades amb FCRi