« Tornar

L'FCRi donarà a conèixer els 90 anys de la visita d'Einstein a Catalunya a més de 13.000 persones a la Festa de la Ciència

L'FCRi donarà a conèixer els 90 anys de la visita d'Einstein a Catalunya a més de 13.000 persones a la Festa de la Ciència

Petits i grans podran 'einstenitzar-se' (combinar informàticament la seva imatge amb la del físic alemany) a l'estand de l'FCRi dissabte 15 de juny d'11.00 a 20.00 h.

Barcelona, 13 de juny de 2013

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) donarà a conèixer el 90è aniversari de la visita d’Albert Einstein a Catalunya a més de 13.000 persones a la Festa (ciència + tecnologia) 2013, de l’Ajuntament de Barcelona, el proper dissabte 15 de juny al Parc de la Ciutadella. L’FCRi oferirà accés al portal Einstein a Catalunya (www.gencat.cat/einstein) amb el qual el Govern ha commemorat els 90 anys de la visita del cèlebre científic l’any 1923 i animarà en directe a petits i grans a combinar informàticament la seva imatge amb la del físic alemany Albert Einstein i dur-se-la impresa a casa.
 
L’activitat és possible gràcies a “l’Einstenitzador”, un programari que representa la vessant lúdica del portal Einstein a Catalunya. Mitjançant aquest programari, els participants podran afegir a la seva foto, presa prèviament per una webcam, trets físics del rostre d’Einstein, retocar la imatge i, finalment, imprimir-la sobre un facsímil d’un diari real en català de 1923.
 
Les persones que visitin l’estand de l’FCRi podran seguir l’itinerari que el Premi Nobel de Física va fer fa 90 anys a la ciutat de Barcelona a través d’un mapa interactiu que dóna accés a les imatges i les notícies dels diaris de l’època, així com a altres documents contemporanis de la investigació històrica de l’efemèride. Des del portal divulgatiu s’apropa la figura d’Einstein i les seves aportacions científiques al públic més jove i es descriu el context en què es va emmarcar la visita del científic alemany a Catalunya.
 
A banda, d’això, l’estand de l’FCRi -situat a l’IES Verdaguer, Aula 4- oferirà, en sessions de matí i tarda, dos tallers científics a càrrec de diferents investigadors amb experiments sobre química, dedicats a l’alquímia, i la relació entre química i cuina. La Fundació ja va participar a les edicions de 2008 i 2009 de la Festa de la Ciència.
 
Festa (ciència + tecnologia) 2013, espai FCRi
Parc de la Ciutadella, Barcelona – IES Verdaguer, Aula 4
Dissabte 15 de juny, d’11,00 a 20.00 h.
http://festacienciaitecnologia.bcn.cat/


Entitats relacionades amb FCRi