« Tornar

L’FCRi col·labora en la presentació als mestres del Programa d’Activitats Escolars del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona

L’FCRi col·labora en la presentació als mestres del Programa d’Activitats Escolars del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) ha participat en la presentació avui, davant els docents barcelonins d’Infantil, primària, secundària i batxillerat del Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP).

Barcelona, 1 de juliol de 2013

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) ha participat en la presentació avui, davant els docents barcelonins d’Infantil, primària, secundària i batxillerat del Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP). L’acte, realitzat a CosmoCaixa Barcelona, ha permès als professors conèixer de primera mà els programes educatius i propostes del PAE pel curs 2013-2014.

El CCP, impulsat per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, és una xarxa educativa integrada actualment per 147 entitats ciutadanes, entre elles l’FCRi, que ofereixen als centres educatius activitats de tipologia diversa amb l'objectiu d'ampliar les possibilitats que els infants tenen d'aprendre. El PAE es posa a l'abast dels docents per tal de facilitar la tria i reserva de les propostes educatives més adequades a la seva programació.

L’acte de presentació ha comptat amb una benvinguda a càrrec de Gerard Ardanuy, regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona. El seu eix central ha estat un debat sobre al relació entre ciència i art, protagonitzat per Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), Jordi Fulla, artista plàstic, i Pere Arquillué, actor, i moderat per Xavier Duran, periodista de TV3 i editor del programa El Medi Ambient.

El programa del dia també ha inclòs una activitat divulgativa sobre la figura d’Albert Einstein i la seva visita a Catalunya l’any 1923 i una mostra dels programes d’activitats i recursos educatius del CCP, amb diferents punts d’informació d’entitats integrades al Consell. En aquest espai ha figurat un punt d’informació de l’FCRi, on s’han presentats diverses ofertes educatives de la Fundació integrades al seu programa Ciència i Aula, com els tallers pràctics per professors per a la introducció del mètode científics a l’escola o el concurs anual de vídeos científics escolars X)p)rimenta.
Entitats relacionades amb FCRi