« Tornar

El VHIR inaugura un espai exclusiu per a la recerca clínica

El VHIR inaugura un espai exclusiu per a la recerca clínica

Les noves instal·lacions serviran per donar suport assistencial al desenvolupament de la recerca clínica mitjançant set consultoris, recolzament d’infermeria i un laboratori de processament de mostres.

Barcelona, 9 de juliol de 2013

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), centre líder internacional en la realització d’assaigs clínics dirigit per Joan X. Comella, va inaugurar ahir un espai exclusiu de 625 m2 per a la Unitat de Suport a la Recerca Clínica (USIC). Situades a la planta 13 de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), les noves instal•lacions serviran per donar suport assistencial al desenvolupament de la recerca clínica mitjançant set consultoris, recolzament d’infermeria i un laboratori de processament de mostres. A la vegada, seran la seu de l’Academic Research Organisation (ARO), que donarà suport en aspectes metodològics, reguladors, de gestió i control de qualitat i estadístics.

A l’acte de la inauguració han assistit Antoni Andreu, director de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), Mercedes Alfaro, directora del Instituto de Información Sanitaria del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad, Roser Fernández, secretària general del Departament de Salut, Gabriel  Capellà, responsable de Recerca i Innovació, i Enric Claverol, director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació; a més de les principals autoritats de l’Hospital i del VHIR, els representants del patronat de l’Institut i una destacada presència de les companyies farmacèutiques internacionals.

Mentre que a Europa el nombre d’assaigs clínics concedits s’ha reduït en un 25-30% de mitjana, al VHIR no només s’han mantingut, sinó que han incrementat lleugerament. Actualment, a Vall d’Hebron hi ha prop de 600 assaigs clínics en curs.

La USIC podrà acollir uns 350 assaigs i entre 750 i 1.000 pacients per any. L’espai de la planta 13, dedicada a assaigs clínics de Fase II, III i IV, ajudarà a mantenir al VHIR entre els centres líders internacionals, una posició que ha permès a l’hospital i el seu institut de recerca signar importants acords preferencials amb els principals referents farmacèutics mundials, com ara Pfizer, Sanofi, Bristol-Myers Squibb i Quintiles.


Entitats relacionades amb FCRi