Des de 1994, l’FCRI disposa d’una unitat especialitzada en la captació d’ajuts de la Unió Europea per a projectes de divulgació científica, que generen coneixement i beneficis per al progrés social. Aquest nucli professional acumula prou experiència amb la participació en projectes transnacionals dins dels diferents programes marc de la Unió Europea.
Horitzó 2020
RRI-LEADERS 2021-2023
Path2Integrity 2018 - 2021
CIMULACT 2015 - 2017
Erasmus +
6è i 7è Programes Marc
PACITA 2011 - 2015
2WAYS 2009 - 2010
WONDERS 2006 - 2007
Així mateix, l’FCRI va acollir i organitzar la tercera edició de la trobada biennal multidisciplinària i transversal ESOF 2008, Euroscience Open Forum. A Barcelona es van reunir milers d’investigadors de diverses disciplines per debatre directament amb altres especialistes implicats en l’àmbit de la ciència: polítics, comunicadors, empresaris, estudiants i el gran públic.
Contacte
Belén López
blopez@fundaciorecerca.cat
Hi col·labora
Els projectes europeus en què participa l’FCRI estan finançats per diferents programes de la Unió Europea.
El projecte RRI-LEADERS explora l’aplicació i la sostenibilitat del paradigma RRI (Recerca i Innovació Responsables en anglès) en els sistemes de recerca i innovació territorials, amb un èmfasi especial en instrumentalitzar el lideratge territorial en el disseny de polítiques que siguin anticipatòries, inclusives, reflexives i sensibles.
Path2Integrity tenia com a objectiu contribuir a l’establiment d’una cultura d’integritat a la recerca donant suport a mètodes d’aprenentatge formals i informals, així com realitzant una campanya amb diversos materials adaptats a estudiants de secundària, universitaris, llicenciats, investigadors i organitzacions.
CIMULACT va involucrar ciutadans, juntament amb altres stakeholders, en la redefinició de l’agenda europea de recerca i innovació, fent-la així rellevant i responsable davant la societat. Més de 1.000 ciutadans a 30 països europeus van participar formulant les seves visions per a futurs sostenibles desitjables, per debatre i desenvolupar-los amb altres actors, i per a transformar-les en recomanacions per a polítiques i temes en recerca i innovació futures.
2WAYS va comunicar diversos tipus de recerca en ciències de la vida en el marc de festivals de ciència, museus i centres científics, alhora que va debatre temes relacionats a parlaments científics amb joves. L’objectiu era estimular l’impacte ciutadà per a un debat ric sobre les implicacions de la ciència en la societat.