Notícies | Sala de premsa

El programa Petits Talents Científics a la Garrotxa aplega més de 250 alumnes i 20 docents de sis centres educatius de la comarca al Fòrum d’Experiències 2023

18 maig 2023 | Notícies, Sala de premsa

Un total de 270 alumnes i una vintena de mestres de sis centres educatius de la Garrotxa participaran al Fòrum d’Experiències 2023, dins de la segona edició a la comarca del programa Petits Talents Científics, que es celebrarà a Olot el dimarts 23 de maig, a partir de les 9.30 h (Sala el Torín, C/Roser, 13). El Fòrum d’Experiències, que clou l’edició 2022-2023 d’aquest programa educatiu de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), és un ‘congrés’ científic on els nens i les nenes dels centres participants presentaran les investigacions que han fet a l’aula durant el curs, centrades en les relacions entre els éssers vius.

Petits Talents Científics és un programa d’actualització científica per a mestres de primària, obert a mestres d’infantil, organitzat per l’FCRI amb el suport de Noel Alimentària SAU, Laboratorios Hipra, SA, Tavil IND. SAU i Cubus Serveis de Béns Inmmobles, SL i la col·laboració dels Serveis Educatius del Departament d’Educació de la Garrotxa i de l’Ajuntament d’Olot.

El programa fomenta l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de ciències de l’alumnat d’educació primària. Cada curs de Petits Talents Científics té una temàtica concreta que uneix diversos continguts del currículum educatiu de primària, normalment treballats per separat. Així es fomenta una visió transversal dels continguts entre els i les docents d’educació primària.

A partir de la formació dels docents, el programa aporta als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajuden els mestres a implementar metodologies més participatives i creatives a l’aula, de les quals resulten els projectes presentats, a mode de conclusió i posada en comú a final de curs, al Fòrum d’Experiències. El tema central de l’edició ha estat la investigació sobre les relacions entre els éssers vius. Al llarg de la formació es van proposar recursos i estratègies per abordar amb l’alumnat la recerca sobre dos grans temes: el comportament animal i les relacions ecològiques que es produeixen entre els éssers vius que conviuen en un ecosistema.

Les activitats de la segona edició a la Garrotxa es van iniciar l’octubre de 2022, amb la formació prèvia del professorat, amb un total de set sessions formatives fins al desembre, de les quals van derivar prèvies tutories individualitzades, els projectes d’investigació concrets que han desenvolupat a classe els alumnes durant els mesos de febrer, març, abril i maig d’enguany, que es posaran en comú en públic per part de l’alumnat al Fòrum d’Experiències del pròxim 23 de maig.

Horaris de presentacions i projectes d’investigació

La trobada (vegeu a sota) es configura en dues sessions consecutives de presentacions (de 9.30 h a 10.40 h i d’11.05 h a 12.15 h), protagonitzades per alumnat de segon a sisè de primària (d’entre 9 i 12 anys), amb un total de 8 projectes compartits (4 per sessió).

9.30 h Arribada dels assistents a la sessió 1
9.45 h Inici de les presentacions
9.55 h Investiguem els conills de bosc (2n Cor de Maria)
10.10 h Els animals al bosc de Besalú (3r IE Besalú – Escola Salvador Vilarassa)
10.25 h Els animals al riu de Besalú (4t IE Besalú – Escola Salvador Vilarassa)
10.40 h Interacció dels éssers vius: les formigues (6è A Escola El Morrot)

11.05 h Arribada dels assistents a la sessió 2
11.20 h Inici de les presentacions
11.30 h Com és que hi ha vida a la bassa de Palol (3r i 4t Escola Joan Roura i Parella)
11.45 h Les òlibes del campanar de l’església de Montagut (3r i 4t Escola Mont Cós)
12.00 h L’ecosistema de la nostra estació (5è IE Besalú – Escola Salvador Vilarassa)
12.15 h Interacció dels éssers vius: les formigues (6è B Escola el Morrot)

Vegeu web: https://fundaciorecerca.cat/ptcgarrotxa

Amb el suport de:

Contacte Premsa

Miquel Àngel Guadalupe
Responsable de premsa
mguadalupe@fundaciorecerca.cat

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.