La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) participarà el proper 21 de febrer en la segona edició de la Mobile Week Girona, esdeveniment de divulgació sociotecnològica que es manté tot i la cancel·lació del Mobile World Congress de Barcelona, al qual hi anava vinculat. En aquesta edició, i sota el lema “Tecnologia per a la ciutadania”, totes les propostes programades en el seu marc giren al voltant de la tecnologia com a eina d’inclusió social.
La Mobile Week, impulsada per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), va néixer fa quatre anys a Barcelona amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia. Girona hi participa per segon any consecutiu (vegeu programa). L’FCRI exposarà, dins del bloc temàtic “La Girona en positiu. La Girona de les solucions” (21 de febrer, de 18.00 h a 19.30 h, Centre Cultural de La Mercè, Pujada de la Mercè, 12, Girona), el seu programa “Dones i Ciència”.
Amb “Dones i Ciència”, l’FCRI vol donar una major visibilitat al paper estratègic de les científiques al nostre país i fomentar les vocacions cientificotècniques de les nenes. Les seves accions contribueixen a crear i divulgar rols i models femenins de referència en els àmbits de les ciències i les enginyeries i promoure bones pràctiques que portin a la igualtat de gènere en el sector. Una dels esdeveniments recents inclosos al programa ha estat la segona edició de “100tífiques”, celebrada l’11 de febrer, una iniciativa massiva per fomentar les vocacions cientificotècniques entre les nenes i nens de les nostres escoles en coincidència amb el “Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència”.
Organitzat per l’FCRI en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’esdeveniment va oferir 166 xerrades divulgatives simultànies a escoles catalanes, per part de més de 180 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats (“100tífiques”), tot mobilitzant 15.000 alumnes de 6è de Primària i 1r d’ESO. Aquest format de disseminació científica se suma a les diferent iniciatives de visibilització de la dona a la ciència arreu el territori català, com ara les “Aules Obertes” i els “Esmorzars de Ciència” organitzats per la Universitat de Girona (UdG).